logo
 
Kezdőoldal
Szolgáltatásaink
Letöltések
Referenciáink
Rólunk mondták
Ajánlatkérés
Elérhetőségeink
 
 
Domain regisztráció
Tárhely ajánlatunk
Weboldal készítés
Alkalmazásfejlesztés
Szerver telepítés
Hálózat építés
Keresőoptimalizálás
 
Linkstratégia & PageRank & Google rankings & Releváns oldal & Linkpartner

Miért előnyös a linkpartnerség?

A link az internet lelke. Összeköti az egyes honlapokat, egyirő a másikra vezetve a látogatót. Érdekes kísérletek láttak napvilágot néhány évvel ezelőtt, melyek leírták, hogy az internet egyes honlapjai milyen messze vannak egymástól. Az eredmények szerint a világ bármely honlapjára el lehet jutni kilenc kattintással. Ha van kedve próbálja ki!

A linkek központi szerepet játszanak az internet működésében.
Ha van egy honlapom, és tetszik egy másik, akkor elhelyezek egy arra mutató linket és elvezetem látogatóimat arra a webhelyre, csak mert figyelmükbe ajánlom. Ha valaki hasonló érdeklődésű, mint én, akkor valószínűleg ő is értékesnek fogja találni az ott található tartalmat. De ez korántsem ennyire egyszerű!

Az utóbbi években ennek a linkpartner jelenségnek megnőtt a jelentősége. Kiváltképp mióta a Google keresőmotor programozói kifejlesztették a Pagerank rendszert, mely a honlapok súlyozására használnak. A Google rendszerében minden honlapnak van Pagerank értéke, ami lehet 0 vagy maximum 10.
Egy oldal Pagerank értéke annál magasabb minél több link mutat rá, és ezek az oldalak Pagerank értékei is szerepet játszanak az oldalunk osztályozásában. Ezért lehetséges, hogy ha 10 "minőségi" oldal linkel ránk, akkor nagyobb lesz a Pagerank értékünk, mintha 100 "elhanyagolható" oldal.
Ez a mindennapi életben is hasnolóképpen működik, ezért nagyszerű amit a Google-nál kitaláltak. Gondoljuk csak át : minél több ismerősünk van, annál jobban ismernek minket, de ha egy fontos embernek vagyunk az ismerőse, akkor a mi fontosságunk is kicsit magasabb.
Oldalunk fontosságát növelhetjük, hogy "minőségi", magas Pagerank értékkel rendelkező oldalak linkelnek ránk.
Erről bővebben a Keresőprogramok oldalunkon olvashat bővebben.

Mitől releváns az oldalam?

Egy oldal annál relevánsabb minél több másik oldal linkel rá, vagy minél relevánsabb oldalak linkelnek rá.
A Google Pagerank értéke fejezi ki hogy oldalad mennyire releváns.
Röviden, ha sok fontos oldal linkel oldalunkra, akkor mi is fontosabbá válunk, és sokkal ismertebb lesz oldalunk. Relevánsabb lesz. De csak azokra a kulcsszavakra amik alapján a link hivatkozink ránk!

Mi tehát a követendő stratégia?

Nos, mivel marketingszempontból elsődleges, hogy minél előrébb legyen a honlap pl. a Google találati listáján ezért a linkpartner kapcsolatok építése elsődleges. Helyezzük el minél több helyen linkünket, de figyeljünk arra, hogy hova kérjük felvételét! Kevesebb, de témába vágó, tartalmas anyagokat közlő webhelyek sokkal többet érnek, mint bármely más, jelentéktelen helyen elhelyezett sokkal több link. Gyűjtsünk releváns linkpartner hivatkozásokat!

Egy valamit azonban soha ne felejtsünk el !

Oldalunkra csak akkor fognak fontosabb és relevánsabb oldalak linkelni, ha a tartalmilag olyat tudunk nyújtani, ami egyedi, és fontos.
Gondoljuk csak át : Ha van X valaki és nagyon jó abban amit csinál, akkor arra felfigyelnek sokan, és ajánlani fogják másoknak is. Ha jó vizvezetékszerelőnk van, másnak is ajánljuk!
Ezért még mielőtt elkezdenénk mindenhová megpróbálni felrakatni lenkünket, nézzük meg mi az amit nyújtani tudunk, és az másnak is hasnoló értékekkel fog-e bírni.


Amennyiben bővebb információkra van szüksége kérjen tőlünk telefonos visszahívást!

Jogi nyilatkozat

Copyrights © 2005 InterDesign.hu. Minden jog fenntartva. Az oldalt készítette és optimalizálta www.interdesign.hu.
Optimális képfelbontás 1024x768. Ajánlott böngésző : Firefox 1+ .